Преди малко гледах американски сериали. Да, да, Неделя е и обичам да съм банална, доколкото мога. Замислих се за връзките или по-точно за токсичните взаимотношения. Онези, които те карат да пиеш още едно уиски, да изслушаш още 14 балади в YouTube, или като мен да напишеш още нещо, което я ти се иска да прочетеш после, я не. И се замислих какво си избираме в противоположния пол?

За фикс идеите

Понякога срещаме човек, който не отговаря на нито едно от условията, които сме си обещали, че ще заведем към олтара. Е, или поне към гражданското, докато родата се препърва наоколо по паветата със специално закупените за случая обувки. Обаче има нещо между вас...да кажем, иска ти се да му късаш дрехите, докато на фона на цялата тази работа се гътат шишета и върви някакъв филомов саундтрак от онзи филм, който вие щяхте, но така и не изгледахте. И всичко се започва. Нищо не е като хората- ти искаш да спиш от лявата страна на леглото, но това иска и той. Ти обичаш да тичаш на терасата, за да гледаш цъфнали дръвчета, той не. И малко по малко започвате да правите три неща. Да се карате, да не си вярвате и да правите разтърсващ секс. И това е болест. Това е идея, която не можеш да откъснеш от главата си, която изпива килограми от тялото ти. Дали виждаш бъдеще? 2 дни оттук нататък ти се струват доста сериозен план.

Или си онзи мил скъп, мой приятел, който се оказва, че само вози някакви жени по МОЛ-овете, за да ги гледа как се взират с часове с празните си погледи по витрините, вместо да си каже "F*ck this. I am out."

За изборът

Може ли да си избереш в кого да се влюбиш?

Ако ме бяхте попитали преди 2 години щях да прекарам часове в това да ви обяснявам, че не можеш. Че просто срещаш някого и бум-пау и се почва холивудския екшън. Докато не ме хвана първата критическа възраст и не осъзнах, че в живота си контролирам всичко и мога да контролирам на кого да раздавам сърцето си.

Какво да се залъгвам. Искам да не ми се налага да готвя, искам мъжът ми да обича да ми прави масажи на караката (или поне убедително да се прави, че обича). Надявам се да е симпатичен, за да може да имаме хубави, бузести дечица, които да растат в спокойна обстановка, в която мама слуша рок и пие чаша вино в Петък вечер, а тати е готин.

И тогава ми просветна. Не искам да обиколя целия свят. Достатъчно ми е да изкача един баир с правилния човек. И щом мога да реша всичко друго, нима не можех да реша и това? Можех да избера в кого да се влюбя тогава, когато опознах границите си, морала си и мечтите за живота си. Когато да кажа, че не искам да съм супер богата и не ми пука каква кола карам, не търси одобрението на някоя меркантилна жена. Тогава, когато спрях, останах сама и се замислих какво ме прави истински щастлива. За да се огледам и да прогледна за човек, който чисто и просто гледа натам.

И всеки един от вас може да се събуди, да си поеме въздух и да започне да избира. Прекарвате часове в избор на обувки, минути в избор от менюто в ресторанта. Дайте си няколко месеца да си кажете: стига!! и да изберете хората. Приятели, съпруг, дори и шефове, които ви заслужават. Защото, докато вие спрягате глагола "мотам се", правилните хора ще бъдат заети от някой, който ги е потърсил, докато вие убивате времето си с грешните.

И да, изисква се да станеш малко по-слаб, за да спреш да си смел и да се съобразяваш с гаден и компромисен живот. Да захвърлиш това, което те дърпа за глезените, за онова, което си лежи до теб и си хапвате пуканки заедно.